Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Farvernes bog om farver


Beskrivelse


Billedbog. Mød alle Viktors farvekridt og se, hvad de forskellige farver bruges til. Fx bruges den røde farve til at farve julemanden og den grå farve til at farve elefanter og flodheste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2019

af

af

Marianne Agger

d. 21. juni 2019

To nye bøger om Viktors farvekridt, der menneskeliggøres med masser af charme og humor. "Farvernes bog om tal" er en tællebog, og i "Farvernes bog om farver" præsenteres man for ti forskellige farver. For børn fra ca. 2-4 år.

I "Farvernes bog om tal" er Viktors ti farvekridt forsvundet, så bogen handler om, at man skal finde de ti farvekridt og tælle dem undervejs. Først finder man det lilla farvekridt. Så det grønne, gule, orange, brune, lyserøde, blå, røde, sorte og til sidst det grå. Alle farvekridt har en bemærkning til deres situation, og man kan se tegninger, hvor de er blevet brugt. I "Farvernes bog om farver" møder man de forskellige farvekridt og ser, hvad farverne bruges til. Den røde farve bruges fx til at farve jordbær, hjerter, æbler, en brandbil og julemanden. På sidste side er der en stor tegning, hvor Viktor har brugt alle farvekridtene. Begge bøger har kraftige papsider og formatet 18x18 cm. Drew Daywalt og Oliver Jeffers har også lavet Den dag farverne fik nokDen dag farverne kom hjem og Den dag farverne kom hjemI "Farvernes bog om tal" er Viktors ti farvekridt forsvundet, så bogen handler om, at man skal finde de ti farvekridt og tælle dem undervejs. Først finder man det lilla farvekridt. Så det grønne, gule, orange, brune, lyserøde, blå, røde, sorte og til sidst det grå. Alle farvekridt har en bemærkning til deres situation, og man kan se tegninger, hvor de er blevet brugt. I "Farvernes bog om farver" møder man de forskellige farvekridt og ser, hvad farverne bruges til. Den røde farve bruges fx til at farve jordbær, hjerter, æbler, en brandbil og julemanden. På sidste side er der en stor tegning, hvor Viktor har brugt alle farvekridtene. Begge bøger har kraftige papsider og formatet 18x18 cm. Drew Daywalt og Oliver Jeffers har også lavet Den dag farverne fik nok og .

Det er to meget fantasifulde bøger, som både børn og voksne vil kunne lide. Bøgerne formidler tal og farver på en dejlig forfriskende måde. Farvekridtene har personlighed og attitude og er ikke til at stå for. De skønne, barnlige tegninger og den ligefremme tekst passer perfekt sammen.

En bog, hvor farvekridt også er i centrum, er fx Fannis fabelagtige farvekridt.