Bøger / skønlitteratur / noveller

Farvernes uge


Beskrivelse


13 noveller af den mexicanske forfatter Elena Garro (1916-1998), hvis historier udfordrer den almindelige opfattelse af tid og sted. Garro ses som en forløber for den magiske realisme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 9. nov. 2015

Noveller af den mexicanske forfatter Elena Garro, hvis historier udfordrer den almindelige opfattelse af tid og sted. For alle litteraturinteresserede læsere.

Elena Garro (1916-1998) er en kendt forfatter i Mexico, og nu præsenteres hun for første gang på dansk. Hendes liv fik også farve af ægteskabet med nobelpristageren Octavia Paz, men hendes bøger er kendte og lever i kraft af deres litterære kvalitet. En række af novellerne i bogen har to søstre som gennemgående figurer, og børnenes virkelighedsopfattelse og stærke sanseindtryk af liv og død er et centralt tema. I novellerne præsenteres vi også for et klasseopdelt samfund, tro på hekse og overjordiske kræfter og en anden forståelse af fortid og nutid, alt sammen væsentlige elementer i begrebet magisk realisme. Det uddyber oversætteren Ane-Grethe Østergaard i et efterord.

Det er ikke svært at læse Garros noveller, der er fascinerende og dragende læsning. Sproget er fuld af smukke og skæve billeder. Tak for en god oversættelse og et smagfuldt omslag.

Alle, der er begejstrede for fx Gabriel Garcia Marquez og Isabel Allende, vil også kunne lide Elena Garros helt specielle univers.


Standart

Årg. 30, nr. 4 (2016)

af

af

Karen-Margrethe Simonsen

Årg. 30, nr. 4 (2016)