Bøger / faglitteratur / idebøger

Fastelavnsbogen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2012

af

af

Ulla Møller

d. 27. nov. 2012

Til inspiration for børnefamilier med børn i alderen 2-8 år. Mange af dragterne vil også gøre lykke i udklædningskassen.

Forfatteren er stylist og freelanceskribent på diverse magasiner indenfor mode, børneaktiviteter, mad og indretning. Hun har lavet flere bøger med kreative aktiviteter, som børn og voksne kan lave i fællesskab. I Fastelavnsbogen er der inspiration til både udsmykning og udklædning til fastelavnsfesten. Der er fine masker til de børn, der ikke bryder sig så meget om at blive klædt ud, dragter, der ikke kræver en symaskine bl.a. en flot rød og meget dansk postkasse. Der er klassiske udklædningsideer som indianer, prinsesse, mariehøne, klovn m.fl., alle i en festlig og nutidig udførelse, og der er et par hovsaløsninger, et spøgelse og en virkelig sej mumie, ideer, der også er som skabt til Halloween. På bogens sidste sider findes alt til fastelavnsfesten fra kronen til kattekongen til lækre fastelavnsboller. Bag i bogen findes mønsterark til dragterne, syanvisningerne er en smule indviklede og bør læses grundigt. Aldersangivelse på dragterne fremgår kun af mønsterarket og til en vis grad af de mange fine fotografier af udklædte rollinger.

Det er længe siden, vi har fået tilbudt nye titler med fastelavnstøj, emnet er altid efterspurgt i sæsonen, og denne bog er en dejlig og moderne fornyelse.

En lækker og inspirerende bog med udklædningstøj til fastelavn, hvoraf det meste er udført i en kvalitet, der også giver det levetid i udklædningskassen.