Bøger / faglitteratur / kogebøger

Fastfood med god samvittighed


Beskrivelse


Opskrifter på mad til hele familien, som kan tilberedes på mellem 15 og 30 minutter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2008

af

af

Conni Boll Christensen

d. 26. sep. 2008

Tv-kokken og stjerne-restauratøren Gordon Ramsay startede i 2007 en kampagne for at genindføre søndagsmiddagen og udgav i den anledning bogen Middag med familie og venner. Han blev mødt med undskyldninger om mangel på tid til at gå i køkkenet. Derfor er hans nye kogebog fyldt med ideer til hurtige måltider, som kan tilberedes af travle folk, der gerne vil spise godt og sundt.

Først gennemgår Ramsay hvilke olier, eddiker, krydderier, asiatiske og middelhavsingredienser, dåser og mange andre ting, du skal have som basislager for at kunne lave bogens retter i en vældig fart. Der er fem forskellige bud på hurtige supper, forretter, antipasti, salater, sandwich, frokoster, tilbehør, desserter med fløde eller frugt og retter med æg, pasta, skaldyr, grønt, fisk og kød. Ramsay, som er kendt for at bruge få og gode råvarer, giver gode råd undervejs og kommer med forslag til to- og trerettersmenuer. Retterne, som kan laves på mellem 15 og 30 minutter, er simple og inspirerende for familier, der ikke kigger alt for strengt på fedtenergiprocenter. Layoutet er en tro kopi af førnævnte kogebog.

Der er efterhånden udgivet en del kogebøger for travle folk, senest Nigella ekspres : lækker mad lynhurtigt.

Gordan Ramsays kogebøger er populære hos lånerne, fordi tiden kan bruges i køkkenet og ikke med alenlange indkøbslister i butikker og en halv time i sofaen til at læse og forstå opskrifterne. Lækker mad på mindre tid, end det tager at få en pizza bragt til døren.


Sygeplejersken

Årg. 109, nr. 3 (2009)

af

af

Jette Bagh

Årg. 109, nr. 3 (2009)