Bøger / skønlitteratur / roman

Fatimas hånd


Beskrivelse


En ung mand, splittet mellem to religioner og to folks forskellige traditioner, kæmper en hård og ubarmhjertig kamp for at gøre det rigtige, både over for Gud og over for sig selv, sin kærlighed og sine medmennesker.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2011

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 17. feb. 2011

Her er guf for læsere af historiske murstensromaner. Vil også appellere til læsere med interesse i religionskonflikter. Flot udgivelse i smuk indbinding.

Vi følger drengen Hernando/Ibn Hamid, der er resultatet af en katolsk præsts voldtægt af en ung muslimsk kvinde. Fernando/Ibn Hamid opdrages både kristent og muslimsk og er splittet mellem de to kulturer. I 1500-tallets Spanien var der voldsomme krige mellem de kristne og muslimerne. En strid der også trak på internationale magtkampe. Tiden var præget af voldsom uro, lemlæstelser, systematisk slaveri, bortførelser, voldtægter, hævnaktioner, og voldsom ulighed og megen svig. Fortællingen løber over 44 år, og vi kommer vidt omkring. Af og til følges andre af bogens personer, men som oftest er det Hernando/Ibn Hamid vi følger. Gennem fortællingen får vi også indblik i inkvisitionens arbejde, kvindernes vilkår, enkelte håndværksprofessioners arbejdsmåder, datidens tankegang og livsvilkårene for de mennesker, der levede dengang. Det er en farverig, lang, episk, grum, men eventyrlig fortælling.

Forfatteren har tidligere udgivet Havets katedral, 2008, som er elsket af mange. Kan også sammenlignes med fx Uendelige verden, 2009, og Jordens søjler, 2008, af Ken Follett.

En medrivende historie, der til tider virker for lang, men som alligevel formår at holde læseren fanget til sidste side. Store lidelser, stor kærlighed, stor bog.


litteratursiden.dk

d. 28. mar. 2011

af

af

Henriette Olesen

d. 28. mar. 2011

Der myrdes, der voldtages, der tortureres alt sammen i troens navn. Hvad skal man tro? Året er 1568 i Andalusien, hvor vi møder den 14-årige dreng Hernando. Hernando er produktet af en voldtægt, hans ...


Berlingske tidende

d. 25. mar. 2011

af

af

Else Cornelius

d. 25. mar. 2011


Jyllands-posten

d. 30. apr. 2011

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 30. apr. 2011


Weekendavisen

d. 25. mar. 2011

af

af

Lars Bonnevie

d. 25. mar. 2011