Bøger / faglitteratur

Fattigdom, afsavn og coping


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 22. dec. 2014

Om de laveste sociale ydelsers konsekvenser for fattigdom, afsavn og social eksklusion, og hvorledes disse konsekvenser tackles af de berørte. Primært for politikere, forskere og andre med fokus på fattigdomsproblemer.

Bogen belyser på baggrund af teoretiske studier, et omfattende empirisk datamateriale og interviews spørgsmål som hvad er fattigdom, hvad skaber den, hvilke konsekvenser har de laveste sociale ydelser for fattigdom, og hvilke relationer er der mellem fattigdom og social eksklusion. Bogen er skrevet af 6 danske eksperter. Tabeller og figurer underbygger teksten.

Den relative fattigdom vokser i Danmark, og bogen sætter et berettiget fokus på det omfattende problem fattigdommen udgør, konsekvenserne, og de strategier berørte fattige har for at få en hverdag til at fungere. Bogens 6 forfattere har alle et indgående kendskab til emnet, og bogen opsamler flere års forskning og præsenterer et solidt grundlag for fremadrettede handlinger.

De seneste år er der kommet en række bøger og undersøgelser om fattigdom og socialt udsatte, som fx Jo mere udsat - jo mere sygEn dansk fattigdomsgrænse og En dansk fattigdomsgrænse. Nærværende bog er indholdsmæssigt mere omfattende og dybtgåendeDe seneste år er der kommet en række bøger og undersøgelser om fattigdom og socialt udsatte, som fx Jo mere udsat - jo mere syg og . Nærværende bog er indholdsmæssigt mere omfattende og dybtgående.


Socialpædagogen

Årg. 72, nr. 14 (2015)

af

af

Tina Løvbom Petersen

Årg. 72, nr. 14 (2015)


Kristeligt dagblad

d. 5. feb. 2015

af

af

Steen Hildebrandt

d. 5. feb. 2015