Bøger / faglitteratur

FC København : historien om byens hold


Beskrivelse


Historien om FC København 1992-2010.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2011

af

af

Per Månson

d. 15. apr. 2011

Her er både noget for den rene fodboldfan og for dem, der interesserer sig for magten og pengestrømmene i moderne professionel sport. Omslaget er som hele bogen holdt i holdets blå-hvide farver.

Deichgræber er erhvervsjournalist, men har også skrevet Arsenal : historien om The Gunners, 2009. FC København er en traditionel fodboldkrønike om det sammenbragte hold, der fra skabelsen i 1992 gik en krank skæbne i møde, men siden i den grad har rejst sig - dog ikke uden dramaer undervejs både på og udenfor banen. Det er en grundig og på ingen måde ukritisk skildring af det pt. suveræne tophold i Danmark baseret på dels de værker, der allerede er skrevet og en række avis- og tidsskriftartikler samt fx fan sides. Imellem holdets historie er der korte portrætter af de største profiler gennem tiderne, og bogen afsluttes med al den statistik, der hører genren til samt fyldig bibliografi.

Der er skrevet en del bøger om FCK og lavet biografier over de mest markante spillere, men i nyere tid er det mere forretningen, der har været i boglig focus, fx med Løvekongens storhed & fald, 2010.

En god og kritisk traditionel klubhistorie.


Jyllands-posten

d. 2. juni 2011

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 2. juni 2011