Bøger / skønlitteratur / digte

Feberdreng : digte


Beskrivelse


Digte. En feberramt ung mand overvældes af minder om sin barndom og oplevelser med mormoren, da han alene nogle dage skal passe sin mors hus og dyr.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 2. juni 2017

En ung mand overvældes af minder om sin barndom og oplevelser med mormoren, da han alene nogle dage skal passe moderens hus og dyr. Langdigte for alle lånere, der følger med i ny dansk litteratur.

I disse langdigte, der er delt i fem afsnit, følger vi jegpersonens tanker og reaktioner på igen at være tilbage i sit barndomshjem. Han har lovet sin mor at passe på huset og dyrene nogle dage og gør det, selv om han er ramt af feber. Den tilstand fremmer nok også den drømmeagtige tilstand han kommer i, for han bliver overvældet af de minder og "alt muligt man kun kan huske på en underlig vag og fornemmet eller tvivlsom måde". Sine egne 27 år, "en meget alvorlig alder", ser han i et nyt perspektiv, der både gør ham lykkelig og giver ham tanker om døden, "for der er så meget evighed at drukne i". Med disse digte debuterer Kasper Ralsted Jensen, der er født i Sorø, men nu bor i København.

Kasper Ralsted Jensens digtsamling har mange gode takter og en række rammende poetiske billeder, og man fornemmer en dyb ærlighed i udtrykket. Det er en lovende debut.

Kan i sin fortællende stil minde om fx Rolf Sparre Johansson eller Karl-Emil Heiberg.


Standart

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)

af

af

Victor Ovesen

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)