Bøger / skønlitteratur / roman

Feberdrøm


Beskrivelse


Fantasy. I 1850'erne ønsker Kaptajn Abner Marsh at have den hurtigste hjuldamper på Mississippi, så da han får et tilbud af den mystiske aristokrat, Joshua York, der vil kunne opfylde hans drøm, slår Marsh til. Men efterhånden går det op for ham, at han har indgået kompagniskab med en vampyr.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 1. okt. 2015

På Mississippi-floden sejler en hjuldamper med to kaptajner: En er menneske, den anden er vampyr. For voksne læsere, der kan lide sydstatsgotik og utraditionelle vampyrer.

Kaptajn Abner Marsh har endelig fået sin drøm om at få den smukkeste og hurtigste hjuldamper på Mississippi-floden. Den eneste betingelse er, at han skal indgå partnerskab med en velstående gentleman og aristokrat, der kræver også at blive kaptajn. På trods af dette krav indvilliger Marsh i aftalen med Joshua York, der dog er mere excentrisk, end Marsh først havde troet. Passagerer, ansatte og slaverne på hjuldamperen begynder at sladre om Kaptajn York, der aldrig viser sig udenfor om dagen og er meget mystisk. Snart må Marsh tøvende se sandheden i øjnene: Han har indgået partnerskab med en vampyr.

Hele setuppet med den omkringsejlende vampyr og hans mission virker noget anderledes. Men George R. R. Martin kan altså skrive, så man føler sig hensat til en dampende og vild sydstat med vampyrer, slaver og konkurrerende hjuldampere på Mississippi-floden i 1850'erne. Bogen udkom i USA i 1982, men man kan ikke mærke dens alder.

Tematisk minder "Feberdrøm" mest om Anne Rices En vampyrs bekendelserBlodDen første, men nyere eksempler på vampyrhistorier er eksempelvis Blod og Den førsteTematisk minder "Feberdrøm" mest om Anne Rices En vampyrs bekendelser, men nyere eksempler på vampyrhistorier er eksempelvis og Den førsteTematisk minder "Feberdrøm" mest om Anne Rices En vampyrs bekendelser, men nyere eksempler på vampyrhistorier er eksempelvis Blod og .


litteratursiden.dk

d. 27. okt. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 27. okt. 2015

Martin er verdensberømt med sin fantasy-serie En sang om Is og Ild , og mens man venter på bind seks, kan man forlyste sig med et af de tidligere værker – en atmosfærefyldt vampyrroman. ’Feberdrøm’ e...