Bøger / skønlitteratur / roman

Fejltrin


Beskrivelse


Morgenen efter den årlige østersfestival i Doggerland findes en kvinde brutalt myrdet. Kriminalassistent Karen Eiken Hornby bliver sat på sagen som kompliceres af, at den myrdede er hendes chefs ekskone, den selvsamme mand, hun vågnede op ved siden af på et hotelværelse samme morgen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2020

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 30. jan. 2020

Hvem har myrdet den usympatiske eneboer Susanne? Og hvilke hemmeligheder gemmer kriminalassistent Karen Eiken Hornby selv på? For læsere som godt kan lide krimier uden for meget blod og vold.

Kriminalassistent Karen Eiken Hornby vågner, dagen efter den årlige østersfestival, på et hotelværelse liggende ved siden af sin chef. I smug skynder hun sig væk fra hotellet i de tidlige morgentimer, og da hun senere på dagen bliver kaldt ud til et mord, opdager hun til sin skræk, at det er hendes chefs ekskone, der er blevet myrdet. Karen bliver konstitueret chef og skal stå for opklaringen af det, tilsyneladende, uprovokerede mord. "Fejltrin" er første bind i svenske Maria Adolfssons krimiserie om kriminalassistent Karen Eiken Hornby på den fiktive øgruppe "Doggerland" ud for Englands kyst.

For at give læseren en god introduktion til serien har forfatteren meget fokus på miljøbeskrivelser og hovedpersonens privatliv i bogen. En krimi der stille og roligt afslører plottet og har et fint tvist i slutningen.

Bogen minder i handling og persongalleri om Camilla Läckbergs "Fjällbacka" serie. Men fordi den foregår i et engelsk miljø minder den også meget om Elly Griffiths stil. Forsidelayout er også meget lig Pigen under jorden.


litteratursiden.dk

d. 10. mar. 2020

af

af

Lene Jensen

d. 10. mar. 2020

Lovende start på ny krimiserie med kriminalassistent Karen Eiken Hornby, der som så mange andre har noget i bagagen, der langsomt kommer frem. Fejltrin er den første bog i serien om Doggerland. Der er...