Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Felix driller


Beskrivelse


Felix har en spand med vand og en vandpistol. Han rammer de andre, og synes det er sjovt. Maja tager spanden med vand og rammer Felix, men det synes han ikke er sjovt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 1. aug. 2012

Denne bog indgår i serien Mini PS og er beregnet til den allerførste læsning sammen med en voksen eller til den allerførste selvstændige læsning af børn mellem 5 og 6 år. Det er en sød og sjov historie, som på trods af de få sider og få sætninger rummer meget samtalestof om drilleri. Bogen er velegnet til anvendelse både i hjemmet, børnehaven og børnehaveklassen.

Felix har en spand med vand og en vandpistol. Han løber rundt udenfor og skyder med vand på de andre børn og deres dyr. De synes ikke, det er sjovt. Til sidst får Maja nok og tager spanden med vand og hælder ud over Felix, som heller ikke synes, det er sjovt. Teksten er baseret på gentagelser af sætninger med små ændringer, som tydeligt illustreres af illustrationerne, så den voksne læser behøver ikke læse teksten højt mange gange, før barnet selv kan "læse" bogen. Illustrationerne er lette at billedlæse, samtidig med at de bringer smil på læserens læbe. Bogen er en humoristisk tilgang til et meget alvorligt emne og kan være en god, indirekte måde at åbne op for samtale om drillerier på.

Målgruppen vil også gerne læse de øvrige titler i serien Mini PS eller lydrette serier som Lydret ps, Lydret dingo, Lydret dingo. Mini, Lydlet læsning. 1. klasse og Læs Lydret.

God begynderlæsningsbog med mange gentagelser, letlæselige billeder og et handlingsunivers tæt på læserens egen virkelighed.