Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Felix Fox. Bind 1 : Monsterkisten


Beskrivelse


Felix er på ferie i Grækenland med sine forældre, her møder han pigen Thene. Thenes far er brandmand. Det brænder på bjerget, og Thena beder Felix om hjælp. Sammen går de gennem Gudernes Portal, for at bede Zeus og guderne om hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2011

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 3. nov. 2011

Bogen kan læses af børn fra 9-10 år og bruges til oplæsning for børn fra 7 år. Både til brug i fritiden og i den sene indskoling.

Dette er det første bind af en humoristisk fantasy serie om Felix Fox. "Fox" navnet får Felix af pigen Thena, fordi Felix har rødt hår. De to mødes, da Felix er på ferie i Grækenland med sine forældre. Thenas far er brandmand, og da det brænder på bjerget, beder Thena Felix om hjælp. Sammen går de gennem Gudernes Portal, for at bede guderne med Zeus i spidsen om hjælp til branden på bjerget. Guderne udfordrer de to menneskebørn til et spil om monsterkisten - Pandoras æske. Vi møder fx Zeus og Hermes, Poseidon og andre guder og figurer i den græske mytologi. Sproget er dynamisk og nuanceret, der er en del navne at holde styr på, men historien udvikler sig dynamisk og holder læseren fast med humor og spænding, realismen er sat her på "pause". Illustrationerne er i farver og i vekslende størrelser, og understøtter meget fint historien og dens humor. Omslag dækker for indhold.

Tonen er let, og spænding og humor komplementerer hinanden fint, og der er ikke så meget på spil som i serien Percy Jackson og olymperne, som også bruger den græske mytologi, som historiens ramme, men den er for lidt ældre børn og unge. Forfatter og illustrator kendes for flere bøger for børn og unge.

En fin og læseværdig underholdende pastiche på den græske mytologi, der introducerer græsk mytologi i en moderne og rimelig let tilgængelig fantasy roman.