Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Felt nummer 13


Beskrivelse


Valdemar elsker tivoli så meget, at han drømmer om, at kunne blive der for altid. Men Valdemar er ikke klar over, at hans ønske meget vel kan gå i opfyldelse på den mest forfærdelige måde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2016

af

af

Pia Gunilla Park

d. 28. okt. 2016

Valdemar elsker alt ved tivoli, boderne, radiobilerne og candyfloss. Valdemar bliver draget af en klovnedukke, som han vil gøre alt for at vinde. For 7-9-årige.

Valdemar snyder sig af sted til tivoli. Han drages af lykkehjulet, hvor man kan vinde en speciel klovnedukke. Valdemar vil gerne vinde dukken og satser sine penge på felt nummer 13 som er hans lykketal. Men det er ikke let at vinde og snart er pengene væk. Valdemar får en sidste chance, en chance, der kan forandre alt. Men måske er det ikke lykken at vinde i Familien Fortunas tivoli, måske er gevinsten ikke helt så fed, som Valdemar har drømt om. Bogen har lix 21 og har sort/hvide tegninger.

"Felt nummer 13" er en kort og hurtigt læst gyserhistorie, som alligevel sætter sig spor efter man har lagt bogen. Selve historien er ikke så uhyggelig, men når man når til slutningen, rejser hårene sig. Slutningen er overraskende og ret barsk og selve plottet kan være ret svært at gennemskue. Billederne er med til at give en stemning af uhygge.

Der er skrevet rigtig meget gys til målgruppen. Fx Dingo-serien "gys og gru", hvor Henrik Einspor har skrevet Den gale dukke, som handler om en omrejsende dukkemager, med en ond dukke. Denne serie har en noget lavere lix, men stadig et alderssvarende indhold.