Bøger / skønlitteratur / digte

Feltarbejde : digte


Beskrivelse


Digte om feltarbejdet set med antropologens øjne, blandt migranter i udsatte steder i verden. For læsere af moderne lyrik og digte om verdens brændpunkter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2022

af

af

Henrik H. Pedersen

d. 3. juni 2022

Digte om feltarbejdet set med antropologens øjne, blandt migranter i udsatte steder i verden. For læsere af moderne lyrik og digte om verdens brændpunkter.

Bogens cirka 50 digte fokuserer på feltarbejde i Ghana, Niger, Libyen og Italien og beskriver bl.a. migranternes tanker og grusomme skæbner. Digtene beskriver dog også feltarbejdets paradoks og splittelse mellem to modpoler, at leve i migranternes verden og samtidig et almindeligt privilegeret familieliv i Danmark med børn, parforhold og madpakker, hvilket bl.a. beskrives i digtet "Det største chok er ikke Afrika, men at komme hjem igen". Kontrasterne fra antropologens eget liv afspejler desuden de store kontraster, der præger verden, og i digtene sættes der bl.a. ord på den uretfærdighed, der hersker globalt set. Hans Lucht har bl.a. skrevet romanen Lysene på den anden sideSå smukt har skoven ikke stået siden s/h og digtsamlingen Så smukt har skoven ikke stået siden s/hBogens cirka 50 digte fokuserer på feltarbejde i Ghana, Niger, Libyen og Italien og beskriver bl.a. migranternes tanker og grusomme skæbner. Digtene beskriver dog også feltarbejdets paradoks og splittelse mellem to modpoler, at leve i migranternes verden og samtidig et almindeligt privilegeret familieliv i Danmark med børn, parforhold og madpakker, hvilket bl.a. beskrives i digtet "Det største chok er ikke Afrika, men at komme hjem igen". Kontrasterne fra antropologens eget liv afspejler desuden de store kontraster, der præger verden, og i digtene sættes der bl.a. ord på den uretfærdighed, der hersker globalt set. Hans Lucht har bl.a. skrevet romanen Lysene på den anden side og digtsamlingen .

Glimrende, vedkommende og stærke digte om migranternes grusomme verden, men også om den store kontrast til vores trygge samfund i den vestlige verden.

Andre digte med fokus på migranternes verden og med et afrikansk blik er I Afrika fødes der ikke drenge - kun mænd.


litteratursiden.dk

d. 23. nov. 2022

af

af

Frederik Schøler

d. 23. nov. 2022

Antropolog, forsker i migration og familiefar Hans Lucht har skrevet en vigtig digtsamling om en antropolog og familiefar, der forsker i migration. Hans Lucht beskriver i sin digtsamling Feltarbejde d...Informationer og udgaver