Bøger / faglitteratur

Feltet : jagten på universets hemmelige kraft


Beskrivelse


Præsenterer videnskabelige teorier og eksperimenter baseret på kvantefysik, der tilsammen giver et billede af hvordan universets energi gennemstrømmer alt, og hvordan mennesket er en del af det.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juli 2012

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 23. juli 2012

Bogen er for læsere, som foretrækker at tro på spirituelle paranormale kræfter snarere end svært tilgængelige videnskabelige forklaringer.

Forfatteren er internationalt kendt amerikansk journalist. "Feltet" er en teori om, at alt er fortætning af energi og indbyrdes forbundet. Bogen er delt i tre: Universet og dets resonante kræfter, det udvidede sind og udnyttelse af Feltet. Bogen bevæger sig fra kvantefysik og kvantebiologi til parapsykologi. Teorien minder om de gamle grækeres "femte element", æterteori og kinesernes Qi og den forklarer homøopati, telepati, (fjern)healing og helbredende bønner. Dokumentationen består af forsøg og beviser fra kilder som fx Puthoff (fortaler for Uri Geller og med flair for scientologi), og Benvenistes påståede effekter af homøopati. Hun bruger anekdotiske åbenbaringer og diskuterer ikke beviser eller fremlægger modbeviser. Bogen giver mere forståelige forklaringer end videnskabens meget svært tilgængelige og ufuldstændige teorier om kvantefysik/kvantemekanik. Beviserne har ikke vundet genklang i den videnskabelige verden, som hun angriber og nedgør, bl.a. for at hemmeligholde og konspirere mod beviser for "Kraften". Bogen er let forståelig, omend nogle af teorierne kan være vanskelige at forstå.

Et par nyere bøger blander elementer fra naturvidenskab, overtro og religion. Den nærmest sammenlignelige er Braden Den guddommelige matrix, 2007. Andre er Deepak Chopras bøger.

Helstøbt udenlandsk spirituel bestseller om hvordan universets energi gennemstrømmer alt, og hvordan mennesket er en del af det.


Nyt aspekt

Årg. 44, nr. 4 (2012)

af

af

Ingelise Hallengreen

Årg. 44, nr. 4 (2012)