Bøger / skønlitteratur / roman

Fem : thriller


Beskrivelse


Krimi. En blodig skattejagt tager sin begyndelse, da en kvinde findes død på en mark. Koordinater under hendes fødder leder efterforskerne til en boks med en indpakket hånd og snart er teamet på jagt efter næste cache - og næste afhuggede ligdel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2018

af

af

Christine Christensen

d. 1. juni 2018

En blodig skattejagt tager sin begyndelse, da en kvinde findes død på en mark. Første del i serien om Beatrice Kaspary og Florin Wenninger for fans af efterforsknings-krimier af den blodige slags.

De to kriminalbetjente Kaspary og Wenninger får til opgave at løse mysteriet om en myrdet kvinde, hvis tatoverede fodsåler leder dem til en afhugget hånd i en boks. Boksen indeholder en gåde, der leder dem til nye koordinater og nye ligdele. Snart er efterforskningsteamet involveret i en bizar form for geocatching, hvor morderen hele tiden lader til at være et skridt foran og hvor hvert eneste vidne forsvinder uden at give dem afgørende spor.

Et nyt politimakkerpar introduceres med denne udmærkede, men brutale krimi, der med sin psykopatiske seriemorder hører til i den mere blodige ende af spektret. Den vanlige blanding af personlige problemer, efterforskningsarbejde, en sexistisk chef, der bekymrer sig mere om sit image end sit personale og en spirende kærlighedshistorie fungerer fint, men der bringes ikke ret meget nyt til genren og det efterlader bogen i midten af det litterære felt.

Der findes et utal af efterforskningsprægede krimier, med et makkerpar i hovedrollerne. Læsere af denne vil også glæde sig over fx Julie Hastrup eller Sara Blædel.