Bøger / faglitteratur / kogebøger

Femme food : uden mælk, gluten, hvidt sukker


Beskrivelse


Kogebog med opskrifter på mad, bagværk, snacks og smoothies fri for gluten, mælk og sukker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. sep. 2015

Kogebog med lækre opskrifter på mad, bagværk, snacks og smoothies fri for gluten, mælk og sukker. For alle med allergi og overfølsomhed, eller som bare ønsker en sundere kost.

Forfatterne er søstre og studerer til hhv. fødevareteknolog og fotograf. Siden den ene søster fik mælkeallergi, har de sammen skrevet en blog med madopskrifter, herfra udvalgt til denne bog. Der indledes med gennemgang af ingredienser og gode råd. Opskrifterne, hvoraf nogle er raw food, præsenteres med helsides farvefotos, ofte med en lille introduktion, et tip eller såkaldte "frække facts" om vitaminindhold og lign. I afsnittet "Basics" er der opskrifter på mælkeerstatninger, samt på basisvarer som ketchup, lasagneplader, syltetøj og marcipan. Bogen slutter med stikordsregister.

Flot, fristende kogebog, skrevet i en frisk og nutidig, personlig stil, der især vil tiltale yngre kvinder. For at minimere tvivlsspørgsmål og indforståetheder må det anbefales at læse hele bogen. Dispositionen følger dagens gang, som den ser ud for udearbejdende/studerende, og enkelte elementer i opskrifterne bliver derfor først fuldt forståelige, når man har læst bogens sidste del.

Bogen, der udspringer af bloggen www.femmefood.com, er på linje med andre om samme emne. Blandt sammenlignelige all-round kogebøger kan nævnes Nul hvedeMy food dayMad for alle blodtyper og den livsstilsæstetiske My food day samt Mad for alle blodtyper, der kobler det sukker-, mælke- og glutenfri med blodtypediætBogen, der udspringer af bloggen www.femmefood.com, er på linje med andre om samme emne. Blandt sammenlignelige all-round kogebøger kan nævnes Nul hvede og den livsstilsæstetiske samt Mad for alle blodtyper, der kobler det sukker-, mælke- og glutenfri med blodtypediætBogen, der udspringer af bloggen www.femmefood.com, er på linje med andre om samme emne. Blandt sammenlignelige all-round kogebøger kan nævnes Nul hvede og den livsstilsæstetiske My food day samt , der kobler det sukker-, mælke- og glutenfri med blodtypediæt.