Bøger / faglitteratur / opskrifter

Fermentering 2.0 : kondimenter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 14. mar. 2017

I denne bog dykker forfatterne endnu dybere ned i konserveringsmetoden fermentering. Her er 56 nye opskrifter til alle, der har lyst til at give sig i kast med at fermentere.

Bogen indeholder indledende afsnit omkring fermenteringens muligheder, råvarer, gastronomi, konservering samt noget om vores tarmsystem og bakterier. Resten af bogen (ca. 75%) består af forskellige opskrifter, der er inddelt i: Sennep & ketchup, Mashes & saucer, Pickles, Chutney, Kraut og kimchi, Spreads, Bær & frugter, Dressinger, Juicer, saft & shots + kombucha. Opskrifterne vises i farvefotos på modsatte side af beskrivelserne. Bagest er der et alfabetisk register samt en referenceliste. Forfatterne Søren Ejlersen - der er medstifter af Aarstiderne - og Ditte Ingemann - kogebogsforfatter og blogger på thefoodclub.dk - kender vi bl.a. fra deres første bog om samme emne Fermentering.

Hvor deres første fermenteringsbog var mere grundlæggende, går denne bog dybere ned i de forskellige muligheder - det er altså en slags fortsætterbog i fermentering. Både hvis man vil videre, prøve mere og have ny inspiration. Bogen minder i stil om deres første udgivelse. I en del af opskrifterne skal der bruges ikke så velkendte ingredienser.

Som nævnt har de to forfattere i 2015 udgivet FermenteringBogen om fermentering. I 2016 udkom Bogen om fermentering. Begge virker enklere end denne nye udgivelseSom nævnt har de to forfattere i 2015 udgivet Fermentering. I 2016 udkom . Begge virker enklere end denne nye udgivelse.