Bøger / skønlitteratur / roman

Ferskner til fader Francis


Beskrivelse


Vianne Rocher vender tilbage til landsbyen Lansquenet, som hun nogle år før væltede omkuld med sine syndige chokolader. Gadebilledet har imidlertid forandret sig med mange nye nordafrikanske indbyggere, sortklædte kvinder og en minaret. Vianne har en klar opgave.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 8. apr. 2013

Efter fem år fortsættes historien om den skønne og lidt magiske Vianne Rocher, som for altid forandrede landsbyen Lansquenet i det sydlige Frankrig og som vi hørte om i Chokolade og Chokoladeheksen. Bøgerne læses bedst i sammenhæng og tilbyder underholdende og krydrede sydfranske dufte for et kvindeligt publikum.

Vianne og hendes nu to døtre Anoux og Rosette forlader for en stund Roux på flodbåden i Paris for at rejse tilbage til landsbyen, som Vianne nogle år før satte på den anden ende med sit chokolademageri. Men landsbyen har forandret sig radikalt: store flokke af nordafrikanske immigranter har slået sig ned i byen, som nu byder på både en minaret og burkaklædte kvinder. Og hendes gamle modstander Fader Francis er faldet i unåde. I chokoladebutikken bor nu den mystiske, tavse og indhyllede Inez, som både nye og gamle indbyggere frygter, og Vianne er straks i sit es og viser evner som kulturel brobygger - ikke mindst gennem maden. Dæmonerne må bekæmpes og tyste hemmeligheder må bringes op til overfladen, før byen igen kan finde hvile.

Den sydfranske stemning finder vi også i rigeligt og mere litterært mål hos Marcel Pagnol i bøgerne om Kilden i Provence og i Erik Poupliers bøger om Barbaroux. Hos Joanne Harris får vi tillige det magiske twist.

Underholdende og lidt kulørt, men absolut velskrevet sydfransk stemningsbillede, som indholds- og stemningsmæssigt ligger tættere på Chokolade end på Chokoladeheksen. Godt at Harris droppede hekseriet.


Jyllands-posten

d. 1. juli 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. juli 2013


Weekendavisen

d. 21. juni 2013

af

af

Gertrud Højlund

d. 21. juni 2013