Bøger / faglitteratur til børn

Fest året rundt


Beskrivelse


Forslag til fremstilling af indbydelser, bordpynt m.m. til fester og årets højtider.
Side 7: Sangskjulere (som svane af karton); side 14-15: Sangskjulere (som hat af karton); side 18: Sangskjulere (som fisk af karton); side 26-27: Sangskjulere (som hjerte af karton); side 38-39: Hatte (af karton); side 38-39: Masker (Halvmasker); side 40-41: Kroner (af guldkarton og crepepapir); side 42-49: Fastelavnspynt; side 44-45: Fastelavnsris (Pynt af papir); side 50-59: Påskepynt (Bordpynt af karton); side 60-63: Jul, bordpynt (Nisser og grise).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 18. dec. 2018

Forfatteren, der tidligere har udsendt idébøger på forlaget, præsenterer her en række nye og indbydende klippeforslag til forskellige former for fest. Indholdet er hovedsageligt koncentreretom bordpynt og invitationskort, og her er modelforslag til barnedåb, konfirmation, bryllup, indflytterfest, sommerfest, fastelavn, karneval, påske, jul og nytår. Bogen indledes med et nyttigtafsnit om redskaber, materialer og teknikker og afsluttes med en oversigt over specialforretninger, der handler med pap og papir. Det er en inspirerende, instruktiv og tiltalende hobbybog, der haren bred anvendelsesflade. De enkelte modeller gennemgås i tekst og skabeloner i s/h, der er nemme at gå til, og de vises i færdig form i farver. Den to-spaltede tekst kan selvlæses fra 5.-6.klasse. Skolebibliotekerne har titler af den foreliggendes karakter, men denne kan med sin nye idéer udmærket supplere de allerede eksisterende. Den kan anvendes til selvstændig produktion fra5.-6. kl. og opefter iskoleforløbet samt til inspiration for lærere i faget billedkunst.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Her er alt. hvad hjertet kan begære af bordpynt, sangskjulere, bordkort og invitationer til fester, der spænder fra barnedåb til bryllup og fra påske til nytår. Modellerne er klippet ifarvestrålende karton og fremtræder i en glad og enkel, nordisk stil, der i lige høj grad henvender sig til børn og voksne. Skabelonerne vises i fuld størrelse med tilhørende ultrakorte opskrifter,der uddybes af små pennetegninger. Modellerne vises desuden på helsides farvefotos. Forf. har tidligere udgivet flere særdeles populære klippebøger, bl.a. Pynt og fest (1991). Denne bog fremtræderlige så indbydende som hendes øvrige bøger og har en flot svane, der fungerer som sangskjuler, på forsiden. Bøger om pynt til festlige lejligheder er særdeles efterspurgte, og denne bogs modellerer friske og nutidige og ret enkle at lave. Claus Pedersens bog Klip til festen (1995) henvender sig til de mere rutinerede, der foretrækker modeller, der skal skæres ud. I Fest året rundt klippesmodellerne med en saks,og de er lettere og hurtigere at fremstille. Bogen vil især blive efterspurgt af voksne, men større børn fra ca. 12 år kan også på egen hånd lave mange af bogens modeller.