Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fest og ballade


Beskrivelse


Kims har fødselsdag og skal holde fest. Hun ved nøjagtigt, hvordan det hele skal foregå. Elias er hendes sidekammerat og en drillepind. Derfor skal han ikke med. Men godt at han alligevel kommer med, for festen havde ikke været så sjov uden ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2018

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 6. mar. 2018

Kim fylder snart 7 år, og hun vil holde fest. Men Kim vil gerne bestemme ALT - også at Elias, som den eneste i 1.A, ikke skal inviteres med.Frantz er dygtig til at tegne, og da der skal være fernisering på skolen, er hans billede pludselig væk. 2 letlæste bøger til frilæsning for 7-8-årige.

Serien "Venner i klassen" udvides her med to titler, hvor Kim og Franz fra 1.A er bøgernes hovedpersoner. "Fest og ballade" drejer sig om Kims fest, som hun forbereder sammen med far og mor. Kim ved lige nøjagtigt, hvordan det hele skal foregå. Elias er hendes sidekammerat og en drillepind. Derfor skal han ikke med. Men det er godt, han kommer, for festen havde ikke været så sjov uden ham. "Pen, papir, panik" drejer sig om at tegne og om at være god til noget. Melvin og Franz er bedste venner i klassen, men Melvin er misundelig på Frantz, der kan tegne alt. Dog er Melvin god til at skrive, så de kunne hjælpes ad.

Realistiske og sjove beretninger om at gå i skole. I børnehøjde læser man om, hvordan det er at være i 1. A - om venner, misundelse, forskellige kompetencer og lidt ballade. Bøgerne er lette at læse, har hårde farverige omslag og mange flotte og farverige illustrationer, der i høj grad understøtter teksten.

Læs også Snige og Snuse der er 1. bog i serien om 1. A.