Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fest på juleslottet


Beskrivelse


Ella, Sofie og Jasmin rejser til det hemmelige rige for at fejre jul. Men da dronning Malice kaster en forbandelse over juleslottet, ser det ud til at julen må aflyses. Kan pigerne bryde dronningens forbandelse, så julen ikke aflyses?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2014

af

af

Stine Veisegaard

d. 25. sep. 2014

De 6-10-årige piger, som elsker lyserød glamour og eventyrlige fortællinger med feer, vil elske denne julefortælling, der er en selvstændig titel i den populære serie Det hemmelige rige. Fin som både højtlæsning til piger fra 6 år, og til selvlæsning fra 8 år. Forsiden er med glimtende juleguirlander og viser tre søde piger med diademer, og den vil gå rent ind hos målgruppen, som helt sikkert vil hive den ned af børnebibliotekets hylder.

De tre almindelige piger Jasmin, Sofie og Ella er taget til det hemmelige rige for at fejre jul med kong Munter og alle deres venner. Men en gammel fjende dukker op, den lede dronning Malice, og hun er opsat på, for enhver pris, at ødelægge julen. Heldigvis får pigerne hjælp af nissen Trixi, og sammen finder de styrke i deres venskab, og julen bliver reddet. Serien Det hemmelige rige kræver næppe særlig introduktion, da den er utrolig efterspurgt og har en stor fanskare. Selvom det er en selvstændig julefortælling i serien, vil det være en fordel at kende til seriens univers og personer.

Som øvrige bind i serien, er denne også letlæst med megen dialog, stor skrifttype, overskuelige kapitler og spredte s/h illustrationer. Bagerst referencer til de andre bøger i serien.

Selvstændig julefortælling i serien Det hemmelige rige. Der er tale om et sødt juleeventyr i et ufarligt univers, hvilket nok skal fange målgruppen, nemlig piger i alderen 6-10 år, der elsker glimmer, feer og eventyrlige fortællinger.Informationer og udgaver