Bøger / skønlitteratur til børn

Festen : en troldebog


Beskrivelse


Billedbog. Troldefamilien glæder sig til at fejre midsommer sammen med de underjordiske. Paja er genert og har ikke lyst til at deltage, men elverpigen Sky får hende ud på dansegulvet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2010

af

af

Ulla Møller

d. 4. maj 2010

For de 4-7-årige til en hyggestund eller til brug i institutionen i forbindelse med emnearbejde om trolde.

Billedbogen er femte bind i serien Troldeliv, der er resultatet af et vellykket samarbejde mellem norske Sissel Bøe og tegneren Peter Madsen. Der er et fint samspil mellem fortællingen og de udtryksfulde illustrationer i Peter Madsens karakteristiske streg, som vi genkender fra tegneserierne om Valhalla. Troldefamilien ser frem til at fejre midsommerfesten og mørkets genkomst sammen med de underjordiske. Kun Paja glæder sig ikke, hun er genert og har slet ikke lyst til at være sammen med de mange gæster, men det lykkes elverpigen Sky at få Paja med i dansen. Det er en stolt og glad troldepige, der bliver alles midtpunkt. Det er en god historie, og mange børn vil genkende Pajas generthed fra sig selv. Alle personer bliver præsenteret på bogens perm, så det er ikke nødvendigt at kende de foregående titler i serien, men man får bestemt lyst til at læse mere om troldene. Teksten er tilpas omfattende til, at også de lidt større billedbogslæsere vil høre med.

Både tekst og illustrationer knytter fint an til nordisk tradition for trolde. De ekspressive illustrationer minder om Flumbra - en islandsk troldemor, 1982, det charmerende troldeunivers giver associationer til Rolf Lidbergs elskede troldebøger.

En herlig troldebog, der i en eventyrlig ramme fortæller en genkendelig historie. Siden www.troldeliv.dk supplerer bøgerne på en fornøjelig måde.