Bøger / skønlitteratur til børn / roman


Beskrivelse


Da Lea er på festival, er der gang i både musikken, drinksene og de søde fyre. Pludselig går det galt efter en drink med stoffer i, og hun må på hospitalet i en fart.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2010

af

af

Tove Delica

d. 1. nov. 2010

4. og 5. bind i den gode lette serie Teenz til frilæsning fra 6. klasse og til læsesvage ældre unge.

I serien følger vi 5 unge, der kender hinanden og er hovedperson i hver sin bog. I bind 5 Festival er Mie til festival med vennerne. Hun nyder stemningen, musikken, drinksene og bliver lidt smigret over interessen fra en lækker fyr. Pludselig går det galt, og hun vågner op på hospitalet efter at have fået en drink med noget mystisk i. Heldigvis er den søde Benjamin i nærheden, og det er han måske også fremover? I Kuren er fokus på Mark, der har ladet sig friste af hormonpiller, og han er også begyndt at få større muskler. Han forsøger at skjule pillerne, men opdages af sin bror, og når lige at skylle resten ud, inden der bliver politirazzia i træningscentret. Det hjælper også, at Lea bedst kan lide ham, som han er. Historierne formår på trods af den korte lette tekst at give et realistisk og rammende billede af nogle unges liv og problemer. Selvfølgelig bliver tingene forenklede, men jeg tror unge læsere af begge køn vil kunne identificere sig med personerne. Layoutet er meget appellerende og spændende, og illustrationerne følger teksten fint.

Serien Piger i jeans anvender samme koncept med at en person i en venneflok får hver sit bind i en serie.

Meget let læst og udmærket serie med stor appel og relevans for unge læsere, der på trods af den lette tekst får en god historie.