Bøger / skønlitteratur / digte

Filigran & skeletter : digte


Beskrivelse


Digte, der i et stemningsmættet og inderligt sprog rejser i universet, tiden og naturen og udruller en lidenskabelig kærlighedshistorie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2017

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 26. sep. 2017

Stemningsmættede og inderlige digte, der rejser i universet, tiden og naturen og udruller en lidenskabelig kærlighedshistorie. For læsere af ny dansk lyrik.

Digtsamlingen afdækker en inderlig kærlighedshistorie og spejler kærlighedens og længslens mange følelser i universets, naturens og tidens uendeligheder, som fx her: "Det sidste jeg ser// er mælkevejens glimtende fyrtårne/ og bølger som kærtegner sandet/ Det er blikkets higen efter marehalm/ og fingrenes søgen i modent korn" og "Daglige fund af fortid/ lader du rulle op om min hals/ Skeletter invaderer vores have/ holdes i live af din sorg". "Filigran og skeletter" er Lene Julskov Krøyer Lists første digtsamling.

Sanselig digtsamling, der i de digte, der lykkes bedst, giver et stemningsfuldt og dragende indtryk af digterjegets oplevelse af kærligheden og universet. I slutningen af digtsamlingen bygges flere af digtene på kendte ordspil og vendinger, der desværre bliver for tænkte og giver samlingen en ærgerlig afslutning.

Digtsamlingen minder tematisk om Katarina Lewkovichs Tilbage til SiriusIdeale begivenheder og Signe Gjessings Ideale begivenheder, som også begge kredser om at undersøge og sætte ord på universet, tiden og kærligheden. Sproget i "Filigran og Skeletter" er dog mere ligefremt og lettilgængeligtDigtsamlingen minder tematisk om Katarina Lewkovichs Tilbage til Sirius og Signe Gjessings , som også begge kredser om at undersøge og sætte ord på universet, tiden og kærligheden. Sproget i "Filigran og Skeletter" er dog mere ligefremt og lettilgængeligt.