Bøger / skønlitteratur til børn / godnathistorier

Fililumbur i drømmeland


Beskrivelse


Den søde drage, Fililumbur, passer på dig om natten og tager dig med til drømmeland. Men først må du hjælpe med at løse konflikten mellem Godnattergalen og Sovedyret. Bogen er selvværdstræning og sovehjælp til børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2016

af

af

Marianne Agger

d. 26. feb. 2016

De to Fililumbur-bøger er selvværdstræning og sovehjælp til børn fra ca. 3-7 år. Fililumbur er en sympatisk og ufarlig drage, der passer på børn om natten og tager dem med på drømmerejser.

Dragen Fililumbur tager imod barnet, der læses højt for, i starten af begge bøger. I "Fililumbur i drømmeland" skal barnet lægge sig godt til rette og nyde lidt meditationsagtigt oplæsning. Bagefter tages barnet med til drømmeland, hvor der er et problem, som barnet må hjælpe med at løse. Nemlig, at Sovedyret ikke kan sove, fordi Godnattergalen har skældt det ud. I "Fililumbur - du er en stjerne" går rejsen til HokusPokusStjernen, hvor drager med forskellige karakteristika bor. Der har Stjernekasteren ødelagt Mælkevejen, så dragerne ikke kan komme over til JegBlirSåGladPlaneten. Kan barnet hjælpe? Forfatteren har erfaring med selvværdstræning og hjælp til søvnproblemer.

Oplæseren opfordres til at læse langsomt med lav og hviskende stemme, imens der jævnligt gabes. Både teksten, der henvender sig direkte til barnet, og tegningerne emmer af sødme og tryghed. Barnet tages med på dagens sidste eventyr i de fantasifulde og spændende historier.

I kølvandet på svenske Ehrlins kæmpesucces med Kaninen der så gerne ville soveDu er helt speciel, kommer her det danske supplement/alternativ til storsællerten. Sommerskovs bøger er lidt sjovere. En anden billedbog om selvværd er fx Du er helt specielI kølvandet på svenske Ehrlins kæmpesucces med Kaninen der så gerne ville sove, kommer her det danske supplement/alternativ til storsællerten. Sommerskovs bøger er lidt sjovere. En anden billedbog om selvværd er fx .