Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Filmhåndbogen
Filmhåndbogen - animation


Beskrivelse


Instruktiv bog om at lave sine egne film på smartphone og tablet eller med videokamera og computer. I æske, der kan foldes ud som studie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 14. aug. 2015

Instruktiv bog om at lave sine egne film på smartphone og tablet eller med videokamera og computer. Til brug på skolens mellemtrin, i klubben eller i fritiden.

Bogen kommer godt rundt om emnet og giver gode tips til udstyr og fremgangsmåder. Der er lister over gode apps, instruktive skemaer og illustrerede trin for trin-vejledninger. Der er kapitler om den gode historie, om kameraføring og efterfølgende klipning, lyd og musik, opbygning af scener og locations, kostumer og rekvisitter samt 10 sider om special effects. I hvert kapitel er der gode råd fra erfarne filmfolk og forfattere, fx Kim Fupz Aakesen og Kenneth Bøgh Andersen, Hella Joof, Anders Morgenthaler og Lasse Spang Olsen. Det meste af bogen handler om at lave film med levende skuespillere, men, hvis du vender den om får du ca. 20 sider om tegnefilm og animationsfilm med gode råd fra Shane Brox og Jannik Hastrup.

Bogen kommer godt rundt om emnet. Er logisk opbygget og giver mange nyttige råd. Den er let at læse og har en god indholdsfortegnelse, der gør den nem at dykke ned i.

Skolefilm/filmskole er lavet til undervisningsbrug i 9.-10.klasse, så bogen rammer et hul.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 8. jan. 2016

af

af

Maja La Cour Brandt

d. 8. jan. 2016