Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Filmmysteriet


Beskrivelse


Krimi. En berømt filminstruktør ankommer til byen Vestervomstrup. Han skal indspille en film og holder audition for at finde en lokal skuespiller. Om natten er der indbrud hos byens optiker, og politiet får hjælp af Lasse og Maja med opklaringen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2020

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 3. apr. 2020

En film skal indspilles i Vestervomstrup, men et indbrud hos byens optiker forstyrrer optagelserne. En ny sag for LasseMajas detektivbureau. For 8-12 år.

Den berømte filminstruktør Omar Rauk ankommer med sit filmhold til byen Vestervomstrup, for at indspille en ny film. Han skal bruge en lokal skuespiller til en mindre rolle. Til en audition falder valget på den lokale politibetjent, som skal tilbringe en nat i et bur, for at leve sig ind i filmrollen. Samme nat er der indbrud hos byens optiker. Lasse og Maje finder ud af, at optikerens hus ligger på en grund, som tidligere tilhørte en rig guldgraver, der vendte hjem fra Amerika og købte sine forældres hus i Vestervomstrup. Bogen er skrevet af Martin Widmark og illustreret af Helena Willis.

Endnu en rigtig god historie i serien "LasseMajas detektivbureau". Et fint lille mysterium, som er let at følge med i, og forløbet er sjovt for læseren at gætte med på. De mange fine illustrationer fungerer godt som medfortæller til bogens tekst og gør den overskuelig at læse. Historien kan læses uafhængigt af de andre i serien.

KirkemysterietCykelmysterietOvervågning og Cykelmysteriet er senest udkommet i samme serie. En anden hyggelig detektivserie med mysterier fra hverdagen er "De to mini detektiver", fx OvervågningKirkemysteriet og er senest udkommet i samme serie. En anden hyggelig detektivserie med mysterier fra hverdagen er "De to mini detektiver", fx OvervågningKirkemysteriet og Cykelmysteriet er senest udkommet i samme serie. En anden hyggelig detektivserie med mysterier fra hverdagen er "De to mini detektiver", fx .