Bøger / faglitteratur / filosofiske skrifter

Filosofiske smuler eller En smule filosofi : kan der gives et historisk udgangspunkt for en evig bevidsthed; hvorledes kan et kan et sådant interessere mere end historisk; kan man bygge en evig saglighed på en historisk viden?


Beskrivelse


Gennemredigeret og bearbejdet til nudansk af et af Søren Kierkegaards klassiske skrifter, hvori forfatteren diskuterer, om der kan gives et historisk udgangspunkt for en evig bevidsthed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 8. okt. 2014

En indføring i Kierkegaards religiøst-filosofiske univers for hardcore Kierkegaard-læsere og forskere.

Forfatter og filosof Jens Staubrand har aktualiseret Søren Kierkegaards værk "Filosofiske smuler - eller en smule filosofi" til nudansk. I værket, som udkom oprindeligt i 1844 under pseudonymet Johannes Climacus, diskuterer SK om der gives et historisk udgangspunkt for en evig bevidsthed. Teksten er inddelt i et forord og fem kapitler. Den rummer en del små illustrationer med tilhørende kommentarer af personer, som relaterer sig til bogens tekst, og den er i forhold til den oprindelige tekst gennemredigeret med enkelte ændringer i ord, sprog, afsnit og kommatering.

En kompetent ajourføring af et centralt og vellæst, men ikke videre lettilgængeligt værk i Kierkegaards omfattende produktion.

Værket er tidligere udgivet på dansk senest i Søren Kierkegaards skrifter. [Bind] 4 og Philosophiske Smuler (Ved Niels Thulstrup), som også rummer indledning og kommentarer. Det er første gang at teksten er revideret til nudanskSøren Kierkegaards skrifter. Bind 4 : Gjentagelsen. Frygt og Bæven. Philosophiske Smuler. Begrebet Angest. ForordPhilosophiske SmulerVærket er tidligere udgivet på dansk senest i Søren Kierkegaards skrifter. [Bind] 4 og (Ved Niels Thulstrup), som også rummer indledning og kommentarer. Det er første gang at teksten er revideret til nudansk.