Bøger / faglitteratur til børn

Filt A-Å


Beskrivelse


Introduktion til forskellige filteteknikker forklaret med mange fotos, bl.a. forfiltning med tørretumbler samt nålefiltning. Vha. forskellige teknikker og uldtyper laves armbånd, blomster, dugeholdere, huer, nisser, penalhuse, punge, ringe m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. sep. 2008

Bente Ravns filtebog henvender sig til alle filtere, der har brug for ny inspiration - både børn og voksne, nybegyndere og mere øvede.

Bente Ravn Toft har filtet i næsten 20 år, og i dag har hun egen butik. Hun udgav i 2005 Filt : enkle teknikker, hvor hun præsenterede en række filteteknikker, som bygger på vådfiltning. I sin nye bog har hun videreudviklet teknikkerne, arbejdet med flere forskellige uldtyper, både hver for sig og i forskellige kombinationer. Desuden viser hun modeller med nålefilt. Her er en ganske kort introduktion til materialer, redskaber og filteteknikker. En del af disse teknikker kan ses med en mere udførlig beskrivelse i hendes første bog. Størstedelen af bogen består af forslag til modeller af forskelige størrelser. De er ordnet alfabetisk fra a til å, fra armbånd til årgangsvin i poser. Indimellem er der dugeholdere, huer med spidser, nisser, penalhuse, punge, ringe m.m. Fremgangsmåden bliver grundigt forklaret med mange fotos.

Filtning er blevet meget populært i de senere år, og det ses i antallet af bogudgivelser. Bare inden for de sidste par år er der udkommet mere end 15 titler. En del af dem koncentrerer sig om temaer: tasker, nisser, dyr m.m., men der er også mere allround bøger, som fx Filt på den fede måde, 2006 og Filtning, 2005.

En indbydende og veltilrettelagt bog, som kan bruges som ny inspiration til både voksne og børn med lidt voksenhjælp.


Håndarbejde i skolen

Årg. 44, nr. 1 (2009)

af

af

Marianne Wittorff

Årg. 44, nr. 1 (2009)Informationer og udgaver