Bøger / faglitteratur til børn / strikkeopskrifter

Filtet strik


Beskrivelse


Anvisninger på, hvordan man kan lave filtede huer, tørklæder, tasker m.m. ved strik i stor størrelse og efterfølgende maskinvask.
Side 18-19 og 28-29: Tasker; side 26-27: Halstørklæder; side 30-31: Vanter; side 38-39: Benvarmere; side 44-57: Huer; side 58-59: Sko (Sutter).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2003

af

af

Lone Fosdal

d. 21. nov. 2003

Der er enkelte filtede ting i flere af sæsonens strikkebøger, men her er en bog udelukkende med filtet strik. Andre bøger, der er helliget filtningen, som den helt nye Strik og krymp, 2003 og ældre bøger har opskrifter på forskelligt legetøj og pynt. I denne bog er det - bortset fra en kaffehætte - udelukkende tøj og tasker, alle fotograferet med en kvindelig model. En enkelt hue af form som en hanekam kunne dog vel også bruges til drenge. Der er mange huer og halstørklæder, der er benvarmere, muffediser, kraver/ponchoer, et par små nederdele og hjemmesko. Sammenlignet med sæsonens andre bøger er modellerne her nydeligere og mere ensartede, der er ingen blonder, pels eller perler til dekoration. Der indledes med en kort instruktion i filtning, omkring valg af garn og strikkefasthed, men ellers forudsættes det, at man kender til almindelig strikketeknik og kan læse en enkel opskrift. Så kan man også lave de forskellige ting. Større piger, som har lært sig at strikke, vil også kunne være med.


Kristeligt dagblad

d. 26. jan. 2004

af

af

Helene Moe

d. 26. jan. 2004Informationer og udgaver