Bøger / faglitteratur / vejledninger

Find din familie : slægtens gåder i 1900-tallet


Beskrivelse


Hjælp til at finde personer og løse slægtsgåder fra 1900-tallet og frem til i dag. Gennemgår kilder og metoder til at lokalisere familie. Med 20 virkelige eksempler på sager som er blevet løst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2020

af

af

Hamide Kara

d. 26. feb. 2020

En bog om at finde personer og løse slægtsgåder fra 1900-tallet og frem til i dag. Til lånere som ønsker kendskab til slægtsforskning.

Per Andersen skriver, at han hjalp en person med at finde et familiemedlem for over 10 år siden. Den oplevelse bliver springbrættet til arbejdet med, at forene familier og familiemedlemmer som er drevet væk fra hinanden. PA beskriver sit arbejde med metoder, som er en kombination af slægtsforskning, detektivarbejde og inddragelse af kilder fra 1900-tallet. I bogen er kapitler som "Folkeregisterkort", "Folketællinger i 1900-tallet", "Arkivalier i Rigsarkivet", "Søgninger og sociale medier", "DNA-undersøgelser", "Efterkommere", "Familie i udlandet" m.fl. I den første del gennemgås kilder til genfinding af familie efter omkring år 1900, og i anden del tages der udgangspunkt i konkrete familiespørgsmål, herunder hvordan kilder kan kombineres. PA beskriver også 20 virkelige eksempler på sager som er blevet løst. Bogen er udstyret med illustrationer samt et emneregister.

En velskrevet bog med et lettilgængeligt sprog, hvor man ikke behøver forudgående kendskab til slægtsforskningens metoder. PA giver en god introduktion til, hvordan man kan løse slægtens gåder og finde sin familie. Læseren føres systematisk frem, og de 20 eksempler fra virkeligheden understøtter fint.

Af andre titler om slægtforskning findes fx Slægtsforskning for begyndere.