Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Find - ind i historien : \6. klasse\


Beskrivelse


Der arbejdes med perioder og emner i historien - i 6. klassetrin omkring 1600-tallet: Christian 4., Den Westfalske Fred og Statskuppet 1660.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2009

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 9. feb. 2009

Bogen er et led i en opdatering af et 10 år gammelt historiesystem. De nye i serien, foruden denne også til 3. og 4. kl., tager udgangspunkt i historiekanonen og dermed i afgørende brud og forandringer i Danmarks historie. Denne bog henvender sig til 5. kl. og undervisningen i historie.

Bogen lægger sig layoutmæssigt i kølvandet på de udgivne i serien. Klogt nok, en pænt stor bog med klar, tydelig grafik, mange glimrende, velvalgte illustrationer. Indledningsvis en klar, kortfattet henvendelse til læreren, med henvisning til gratis lærervejledning og elevmateriale på forlagets hjemmeside. Desuden relevante opgaver efter hvert afsnit. De valgte emner knytter sig til begrebet kontakt, eller danskernes forbindelse med den omgivende verden: Valdemartiden, korstogene, Kalmarunionen, Grønland, fremmede i Danmark, danskere i det fremmede og berømte danskere. Sproget i afsnittene er fortrinsvis fortællende, opgaverne, både i bogen og på hjemmesiden, fremstår som igangsættende, aktiverende.

Bogen knytter sig til de øvrige i det samme system, der klart udgør et af de bedre på markedet.

En udmærket bog i et glimrende system, til anvendelse i historie på mellemtrinnet. Præsenterer sig flot, med relevant, igangsættende indhold og gode, velunderbyggede oplysninger og opgaver.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 18 (2008)

af

af

Bo Jensen

Årg. 125, nr. 18 (2008)


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 30. sep. 2011

af

af

Frode Elkjær Jakobsen

d. 30. sep. 2011


Historie & samfundsfag

Årg. 51, nr. 4 (2011)

af

af

Thomas Binderup

Årg. 51, nr. 4 (2011)