Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Find musen, Buller!


Beskrivelse


Anna og far laver fuglehuse. Man skal være god ved dyrene. Men da far opdager, at der bor mus i hans skur, vil han sætte en fælde op. Anna vil fange musen. Hun får hjælp af Buller, der finder musen og dens unger i fars træsko.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 26. feb. 2014

To nye titler i serien om Anna og hendes hund Buller. Bøgerne er til læsetræning i 1. klasse. Lix 6.

Læserne kender hunden Buller fra de 6 foregående i serien om Anna og hendes hund. Layoutet ligner også de tidligere titler. Illustrationerne, der fylder hele opslag, understøtter læsning af teksten. Stregen fremstår lidt altmodisch. Omslagene viser Anna, mor og hunden Buller. Find musen, Buller! handler om, om man bør slå mus ihjel, når de bor i skuret? Det mener far. Anna og far laver fuglehuse, for man skal være god ved dyrene. Da far opdager, at der bor mus i hans skur, vil han sætte en fælde op og fange krabaten. Anna vil fange musen og sætte den fri. Hun får hjælp af Buller, der finder musen og dens unger i fars træsko. Buller får ros, far vil ikke ha mus i sine træsko. De skal have et gok i nødden, men Anna foreslår, at de bygger et bur og sætter musene i buret. I Stop, Buller! finder Buller to tasker i skovbunden. Anna går tur med mor og Buller, og Buller snuser sig frem til taskerne, der er fyldt med pengesedler. Mor ringer efter politiet, som fanger røverne. Næste gang Anna og mor er i skoven, gør Buller. Den finder en hue i søen, som mor heldigvis kender.

Bogen Musa og myggen af Jørn Jensen, der netop er udkommet, drejer sig om at man ikke må slå. Men må man slå myg ihjel? Den bog er lidt lettere at læse. Lix 4.

Bøgerne har et realistisk og spændende indhold for målgruppen. Anbefales til indkøb til at understøtte selvstændig læsetræning fra 1. klasse.