Bøger / faglitteratur til børn / hækleopskrifter

Fine & farverige firkanter - du selv kan hækle


Beskrivelse


Opskrifter på den såkaldte oldemor-firkant, med forslag til brug i forskellige sammenhænge fx til iPad-cover, pudebetræk og skuldertaske.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 1. juli 2013

Hækling er stadig populært, og denne bog henvender sig til de let-øvede, der kan læse en opskrift.

Forfatteren har udgivet Fine & farverige gaver du selv kan lave, 2012. I nærværende bog har hun taget den berømte oldemor-firkant og givet den nyt liv. Efter en meget kort introduktion til hæklemasker og forkortelser følger en række let forståelige opskrifter på varianter af firkanten såsom Sommerfugl, lotus, candyfloss og brosten. Opskrifterne indeholder et foto af en firkant hæklet i forskellige farver og følges af en tekst til hver omgang. Hver omgang er farvekodet, så det er nemt at se på fotoet, hvor langt i opskriften man er. De enkelte firkanter sættes herefter ind i forskellige sammenhænge og kan blive til fx iPad-cover, pudebetræk og skuldertaske. Flere af opskrifterne har 3-dimensionelle effekter, så fx blomsterne står op fra mønstret. Bogen sluttes af med instruktioner i sammenhækling og specialsting. Bogen har et flot layout og opskrifterne er for det meste holdt farverige med pink, lyseblå og gul, men der er også mere afdæmpede eksempler som grå og kaffefarvede.

Kan sammenlignes med Hæklede Firkanter, 2009, af Bente Lavsen der også er en bog, hvor oldemor-firkanten får nyt liv og sættes sammen i nye sammenhænge.

En flot og inspirerende udgivelse, som nok skal finde mange lånere.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 1 (2014)

af

af

Marianne Wittorff

Årg. 49, nr. 1 (2014)