Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Finn får en flåt


Beskrivelse


Finn er i skoven med sin mor og far. En flåt har bidt sig fast på hans ben. Finn er meget ked af det, og hans mor forsøger at hjælpe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2017

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 19. okt. 2017

Finn har en flåt på sit ben. Han er meget ked af det, men hvem kan hjælpe ham? Kan læses, hvis man er 6-7 år.

Finn er i skoven med sin mor og far. En flåt har bidt sig fast på Finns ben. Finn vil have flåten væk, og hans mor vil hjælpe ham. Der er illustrationer i farver på alle opslag. Illustrationerne hjælper med til at forstå teksten. De fortæller også mere end det, der står i teksten, fx hvordan moren tager flåten væk fra Finns ben.

Fin lille historie, som de fleste børn vil kunne genkende. Man får også lidt at vide om forskellen på flåter og tæger, og måske får læseren lyst til at læse mere om disse dyr. Man kan undre sig over ordet "kæk" på side 8. Der er ikke mange 6-årige, der kender ordet, selv om de rent teknisk kan læse det. Det er nok brugt for at holde LET-tallet nede, men det er uheldigt, når det er en bog, til den første læsetræning.

Hvis man får lyst til at læse mere om skovflåten, kan man fx læse Sille og den store, lille skovflåtPalle på skovtur. Det er en billed-fagbog. En anden bog til selv-læsning om familie og skovtur er fx Palle på skovtur. Den er lidt sværere end "Finn får en flåt"Hvis man får lyst til at læse mere om skovflåten, kan man fx læse Sille og den store, lille skovflåt. Det er en billed-fagbog. En anden bog til selv-læsning om familie og skovtur er fx . Den er lidt sværere end "Finn får en flåt".