Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Finstrikket


Beskrivelse


Strikkeopskrifter med naturgarn, der knytter sig til de forskellige årstider.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2013

af

af

Jette Andreasen

d. 7. okt. 2013

Dette er ikke en strikkebog for begyndere. Men er man en trænet strikker med hang til det feminine, er her god inspiration og mulighed for at forfine sine teknikker med disse smukke designs i tyndt garn.

Strikdesigner Helga Isager er datter af Marianne Isager, og alle modellerne er strikket i tyndt uld- eller bomuldsgarn fra Isager-garn. Inddelt efter årstider og omgivet af poetiske landskabsfotografier præsenteres et bredt udvalg af feminin beklædning. Kjoler, trøjer, bluser og veste i 3 størrelser. Dertil lidt børnetøj til forskellige aldersklasser. Ensfarvet eller med en enkel kontrastfarve. Det hele holdt i natur- eller pastelfarver, der passer til det smukke design, hvor enkle linier og diskret mønsterstrik virker svalt nordisk. Opskrifterne er udfordrende men udførlige; med stor vægt på mål og strikkefasthed. Alt vist på modeller ude i naturen. Bogen slutter med en lille strikkeskole, så der er alle muligheder for at opnå et vellykket resultat.

Helga Isager har tidligere udgivet Strikketøj, 2009, men nærværende bogs nordiske strikkestil kendes især fra hendes små hæfter med Amimono strik fra 2010 og frem. Stilen er mere sart og enkel end den ses i Lene Holme Samsøes 2 bøger om feminin strik fra 2007 og 2011.

Disse gennemarbejdede opskrifter viser nordisk kvalitetsstrik fra sin mest feminine side.