Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fionas fest


Beskrivelse


Petrine og hesten Fiona fejrer fælles fødselsdagsfest. En dejlig dag for både ryttere og heste ender med en dramatisk og angstfyldt nat, da Fiona og ponyen Belle stikker af.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2011

af

af

Ulla Møller

d. 14. juni 2011

For de yngste hesteglade piger i 6-10 års alderen. Mange kender allerede serien, og de vil nyde gensynet med Petrine og hendes to- og firbenede venner.

Forfatteren har skrevet mange bøger om piger, heste og sjove oplevelser blandt hesteglade veninder. I denne 11. bog i serien skal Petrine og hesten Fiona fejre fælles fødselsdagsfest. Alle de gode venner er inviteret til fest og overnatning. Fiona viser sig endnu en gang sig som en udbryder, og hun lokker Rikkes pony Belle med på udflugt. Børnene gennemlever en dramatisk og angstfyldt nat, før Fiona og Belle bliver genfundet næste morgen blandt rideskolens heste, der er på sommergræs. Som de andre bøger om Pjok og Petrine er det en god historie om piger og heste, trods en smule spænding udspilles handlingen i trygge rammer med rare voksne, der er parate til at hjælpe. Selv om heste spiller en central rolle i handlingen, handler bøgerne også om venskab og om at dele gode oplevelser. Typografien er åben og god, og de mange illustrationer i gråtoner fremmer læsningen, så målgruppen får oplevelsen af at have læst en "rigtig" bog.

Andre bøger for små hestepiger er svenske Lin Hallbergs bøger om Ponypigen og om livet i rideklubben RAP.

Endnu en bog i en letlæst serie af hestebøger, der dog også kan læses af piger, der ikke er specielt hesteinteresserede, fordi den også handler om venskab og gode fælles oplevelser.