Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fire piger, et par jeans


Beskrivelse


Fire veninder skal tilbringe sommeren hver for sig. De skriver til hinanden om deres oplevelser og sender et par lykkebringende jeans fra den ene til den anden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2002

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 21. aug. 2002

Fire veninder på 14-15 år skal for første gang holde sommerferie langt fra hinanden og beslutter, at et par genbrugsjeans skal cirkulere imellem dem, så de kan fortælle om oplevelserne. Nu væves fire fortællinger sammen, suppleret med breve: Lena hos bedsteforældrene i Grækenland, Bridget på fodboldlejr i Californien, Carmen i South Carolina hos sin far og Tibby på job i et varehus derhjemme. Tonen i den fælles optakt med pjat og pigefnidder ændrer sig, for hver især må de gøre nogle dyrekøbte erfaringer og stå til regnskab derfor. Deres oplevelser i mødet med andre mennesker og det at færdes i andre miljøer sætter en modningsproces i gang, så da de mødes igen, er der en ny alvor og dybde i samværet. Bogen springer fra sted til sted, fra person til person, og det kræver en opmærksom læser, men spændingen stiger, grebet om stoffet bliver fastere, og de mange personer træder tydeligere frem. De alvorlige temaer, der berøres med nænsomhed og forståelse, gør de mange siders læsning indholdsrig. En stor gruppe piger fra 7.-8. klasse vil nyde denne udfordring.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2002

af

af

Inger Aarup-Kristensen

d. 21. aug. 2002

Fire ellers uadskillelige 15årige piger fra Washington skal tilbringe en lang sommerferie hver for sig. Én tager til Grækenland, en anden på fodboldlejr, en tredje skal bo hos sin far og hans nye familie, og endelig skal den sidste arbejde i hjembyen. Pigernes historier fortælles skiftevis igennem bogen, og de kædes sammen af håndskrevne breve, som pigerne sender til hinanden. På det mere håndgribelige plan kædes deres oplevelser også sammen via et par lykkebringende jeans, som sendes fra den ene til den anden. I starten føles det forvirrende, at skulle følge flere handlinger inden for hvert enkelt kapitel, men man vænner sig hurtigt hertil. Bogens målgruppe kender i øvrigt formen med de hurtige skift fra diverse ungdomsserier i TV. Temaerne, der behandles, er kærlighed, jalousi, kedsomhed, døden m.m. Såvel formen som indholdet vil tiltale 13 -16årige piger, og de vil også falde for forsiden, der viser fire små pigeportrætter på en baggrund, der minder om denim-stof.


Folkeskolen

Årg. 119, nr. 46 (2002)

af

af

Solveig Andersen

Årg. 119, nr. 46 (2002)