Bøger / faglitteratur til børn

Fis eller fakta? : 80 myter (og beskidte sandheder) om dyr


Beskrivelse


Guide til 80 myter om dyr. Få svar på om strudsen gemmer hovedet i sandet når den er bange, og om kamelen gemmer vand i sin pukkel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2019

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 10. okt. 2019

Fup eller fakta fra dyreriget. Bliv klogere på dyrenes forunderlige verden med denne sjove og underholdende bog. For alle med interesse for dyr.

I denne bog tager forfatterne Dani Rabaiotti og Nick Caruso læserne med på opdagelse i dyrenes forunderlige verden. Der findes et utal af myter om dyr og mange af dem er sande, men rigtig mange af dem er helt hen i vejret. Fx gemmer strudsen hovedet i sandet når den er bange? Spiser nogle dyr sig ud af deres mor? Gemmer kamelen vand i sin pukkel? Spiser mennesket 8 edderkopper i søvne hvert år? Forlader en fuglemor sine unge, hvis et menneske har rørt den? Bogen er bl.a. blevet til ved hjælp af et stort videnskabeligt fælleskab på twitter, hvor alverdens forskere har delt deres viden og utrolige historier om dyr.

Det er nogle højst forunderlige og overraskende fortællinger fra dyreriget, vi får i denne bog. Både ulækre, grusomme og fascinerende. Det er viden om dyr, som du sjældent vil glemme igen. Alt sammen serveret veloplagt, humoristisk og seriøst. En underholdende bog, der kan læses og bruges i mange forskellige sammenhænge. Både som underholdning og som læring, fx i biologiundervisningen. Læserne får hurtigt og morsomt indsigt i en helt utrolig fascinerende verden, hvor det kan være svært at skelne fup fra fakta.

Forfatterne har tidligere udgivet Kan den prutte?, som er en sjov og finurlig bog om dyreprutter, der har samme formål som "Fis eller fakta?", nemlig at fascinere, oplyse og underholde.