Bøger / faglitteratur / kogebøger

Fisk er godt! : 55 opskrifter med fisk og skaldyr


Beskrivelse


55 fiskeopskrifter suppleret med afsnit omkring det gode ved fisk, fiskeolier, tips og tricks samt en oversigt over fiskeåret - i hvilke måneder de forskellige fisk er bedst og billigst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2014

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 17. juni 2014

Bogen er udgivet af Gigtforeningen og henvender sig primært til gigtramte, men kan bruges af alle, der gerne vil lave god mad med fisk.

Fisk er godt - alligevel spiser vi alt for lidt fisk. Det er et af målene for denne bog at være med til at ændre på vores vaner mht. indtagelse af fisk. Den giver læseren en hjælpene hånd, da Gigtforeningen i samarbejde med Skagenfood her forsøger at tage bøvlet ud af fiskeretterne og gøre det lettere for den der laver maden. Indholdet i bogen er først ca. 25 sider omkring det gode ved fisk, fiskeolier, tips og tricks samt en superrelevant oversigt over fiskeåret - i hvilke måneder de forskellige fisk er bedst og billigst. Opskrifterne er inddelt i: fede fisk, halvfede fisk og skaldyr samt magre fisk og skaldyr. Dertil kommer lidt basisopskrifter. Bagest er der et alfabetisk register, en oversigt over godt tilbehør til fisk samt nyttige links. Ingredienserne kan fås i supermarkedet; fiskene også - måske med et smut forbi fiskehandleren en gang imellem, hvis man vil have frisk fisk.

Der er kommet en del fiskekogebøger de senere år. Denne minder i stilen om Spis dig sund - fisk fra 2007 fra Vægtkonsulenterne.

En superinspirerende fiskekogebog, der nok skal finde vej til både gigtramte og andre, der gerne vil nyde de gode fiskeretter.