Bøger / faglitteratur / kogebøger

Fisk på gaflen


Beskrivelse


Opskrifter på fisk og skaldyr - både de krævende til weekenden og de hurtige til hverdagen. Desuden fif til indkøb af fisk, sæsonkalender, rensning af fisk, de forskellige tilberedningsmetoder og forslag til saucer og tilbehør.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2015

af

af

Frederik Nielsen

d. 13. apr. 2015

Opskrifter på fisk og skaldyr som typisk kan købes i Danmark - både de krævende til weekenden og de hurtige til hverdagen. Egner sig både til begynderen og den mere øvede kok, der vil inspireres til at spise mere fisk.

Forfatteren vil gøre det nemmere for danskerne at spise mere fisk ved at udvide menuen med nye typer fisk samt afhjælpe manglende viden om tilberedning. Bogen har fif til indkøb af fisk, sæsonkalender, rensning af fisk og de forskellige tilberedningsmetoder. Opskrifterne er inddelt i saltvandsfisk, ferskvandsfisk, skaldyr, diverse og tilbehør til fisken. Indimellem er der uddybende info om nogle af de mere populære fisk fx torsk og laks. Forfatteren driver restauranten Grønbech & Churchill i København og har gennem tiden arbejdet på/drevet flere spisesteder og i 2012 modtog han sin første michelin-stjerne.

Udover råd og tips har bogen flotte billeder og en fin og overskuelig præsentation. Der bruges et flot bredt udvalg af fisk men enkelte fisk som fx barsen savnes. Opskrifterne på tilbehør er i den avancerede ende med flere ingredienser fra specialbutikker.

Forfatteren har tidligere lavet Vildt på gaflenFiskFisk er godt!Danske fisk fra hav til bord med samme sigte - at gøre vildt lettere tilgængeligt. Ellers flere ligheder med Fisk og Fisk er godt! hvor fx Danske fisk fra hav til bord ikke er så let tilgængelig bl.a. pga. få billederForfatteren har tidligere lavet Vildt på gaflen med samme sigte - at gøre vildt lettere tilgængeligt. Ellers flere ligheder med og er godt! hvor fx Danske fisk fra hav til bord ikke er så let tilgængelig bl.a. pga. få billederForfatteren har tidligere lavet Vildt på gaflen med samme sigte - at gøre vildt lettere tilgængeligt. Ellers flere ligheder med Fisk og hvor fx Danske fisk fra hav til bord ikke er så let tilgængelig bl.a. pga. få billederForfatteren har tidligere lavet Vildt på gaflen med samme sigte - at gøre vildt lettere tilgængeligt. Ellers flere ligheder med Fisk og Fisk er godt! hvor fx ikke er så let tilgængelig bl.a. pga. få billeder.


Berlingske tidende

d. 9. juni 2015

af

af

Søren Frank

d. 9. juni 2015


Børsen

d. 26. juni 2015

af

af

Ole Troelsø

d. 26. juni 2015