Bøger / skønlitteratur til børn


Beskrivelse


Far og Lasse er på fisketur i Norge, hvor de fisker efter laks. Da Lasse får bid, er laksen så stærk, og han falder i elven. Lasse kører laksen træt, og da han endelig får halet den store laks i land, og et foto kan bevise hans fangst, lader han fisken slippe fri.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2008

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 29. aug. 2008

4 små letlæsningsbøger fra en ny serie Forrygende fortællinger, med en lix på 14-16. Bøgerne kan man anvende til læsetræning/frilæsning, fra 9 år, 3. kl.

4 titler af foreløbig 8. Bøgernes layout fremtræder ens. Teksten er åbent sat med store letlæselige typer. De mange illustrationer understøtter teksten. De er farverige, men forekommer ret stereotype. Historierne er små afsluttende fortællinger. Indholdet forekommer ret tyndt og for pjattet. I Fisketuren er far og Lasse på laksefiskeri. Lasse får bid, han falder i elven, men får landet laksen, som han ender med at sætte ud igen. I Brev til Afrika bliver far så sur på Nanna, at han sender hende med pakkepost til Afrika. Heldigvis vågner Nanna op og opdager, at det var en drøm! Den nye opfindelse, 1 er en tPod, hvori man gemmer ting. Emil og vennerne får gavn af tPod'en, da 3 store drenge er efter dem. Emil driller bl.a. sin mor og læreren i Den nye opfindelse, 2, og det resulterer i, at tPod'en bliver forbudt.

Forlaget er kendt for sine letlæsningsserier, der omhandler hverdagen for børn på målgruppens alder. Denne serie minder om Bertil & Co-bøgerne samt serien om Liva og Maja - hver på 10 titler.

Letlæsningsbøger i den lidt kedelige ende af skalaen. De 4 bøger er afsluttende fortællinger, som indholdsmæssigt ikke umiddelbart motiverer og engagerer til fortsat læselyst.Informationer og udgaver