Bøger / faglitteratur / øvelser

Fitness for ryttere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 28. aug. 2015

Tips til hvordan man som rytter kan træne sig selv, for at at blive en bedre rytter. For ryttere, både eliteryttere og dem, der er på rideskolen en gang om ugen. Også undervisere på rideskoler kan have glæde af bogen.

Sofia Nordgren er tidligere svensk mesterjockey i galop og Jessica Holm skriver i diverse magasiner om træning og helse. Deres hensigt med bogen er at gøre opmærksom på, at ryttere også skal huske at træne sig selv og ikke udelukkende fokusere på hesten. Bogen består af et afsnit med øvelser, en del af øvelserne laves med en pilatesbold, der er strækøvelser for ryttere, noget om mentaltræning, vejrtrækning og forslag til, hvordan man kan tage træningen med i stalden. Forfatterne giver også opskrifter på mad og drikke, som er godt at tage med i stalden eller til stævner.

For målgruppen er det en rigtig god bog, som jeg tror mange vil have glæde af. Den er meget inspirerende og skrevet i et lettilgængeligt sprog, og billederne af øvelserne er nemme at følge.

Fra 2009 er der I balance på hesteryg, som også har forslag til øvelser, og ganske lidt om kosten, men ingen opskrifter. De 2 bøger supplerer fint hinanden.Informationer og udgaver