Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Five feet apart : halvanden meters afstand


Beskrivelse


Stella lider af cystisk fibrose og nu er hun indlagt på sygehuset igen. Her møder hun Will, og det er ikke let at være kærester, når man altid skal holde to meters afstand for at undgå infektioner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2019

af

af

Lars Larsen

d. 24. apr. 2019

Stella lider af lungesygdommen cystisk fibrose og har været sendt ud og ind af hospitalet, så længe hun kan huske. Nu er hun indlagt igen, og der er håb om en lungetransplantation. En optimistisk, og tilpas realistisk, roman om at være ramt af alvorlig sygdom. Til unge ca. 14-16-årige og unge voksne.

Stellas liv er meget kontrolleret, og hun skal altid holde 2 meters afstand til andre personer for at undgå infektioner. Nu er hun indlagt igen, denne gang er det ret besværligt, for på sygehuset møder hun den jævnaldrende Will Newman og det er ikke let at være kærester, når man altid skal holde afstand. Stella håber på en lungetransplantation, mens Will kun drømmer om at slippe ud af hospitalet. Fortællevinklen skifter mellem Stella og Will. Romanen bygger på et filmmanuskript.

En optimistisk, og tilpas realistisk, roman om at være ramt af alvorlig sygdom. Sprogligt velfungerende med gode personbeskrivelser, meget dialog og et billedskabende sprog.

Bøger om sygdom er efterspurgte. Læs den, hvis du kan lide En flænge i himlenAlt eller intet og Alt eller intet, som også begge er filmatiseredeBøger om sygdom er efterspurgte. Læs den, hvis du kan lide En flænge i himlen og , som også begge er filmatiserede.