Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fjeldgænger


Beskrivelse


Rebekka har fået job som receptionist på et grønlandsk hotel. Tanken er at få styr på sin tro, bruddet med kæresten Jesper og forholdet til lillebroderen, Johannes. Men hurtigt begynder hun at opleve uforklarlige ting på det tomme hotel. Hvad er fantasi og hvad er virkelighed?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 26. sep. 2019

Rebekka rejser til Grønland for at starte på en frisk, men hvor langt skal du rejse, for at slippe for din fortid? Spændende og tankevækkende YA, der kan læses fra ca 14 år.

Rebekka har fået job som receptionist på et grønlandsk hotel. I et halvt år skal hun ikke alene forsøge at få styr på hotellet, men også bruddet med kæresten Jesper og lillebroderen, Johannes, der har det svært. Mødet med den grønlandske kultur og religion sætter Rebekkas egen tro på prøve. Især drager fortællingen om den onde ånd Paalu, der har dræbt sin egen bror og er blevet fjeldgænger, hende til sig og snart begynder hun at opleve uforklarlige ting, på det mennesketomme hotel. Men hvad er fantasi og hvad er virkelighed? Hviler der virkelig en forbandelse over værelse 209 eller er det Rebekkas fortrængte fortid, der kræver at komme op til overfladen?.

Velskrevet og anderledes YA, der effektivt blander den kristne tro med thriller-elementer og overnaturlige væsner. Rebekkas tvivl og søgen efter svar er troværdigt beskrevet og romanen giver stof til eftertanke med sin filosoferen over livet, døden og det, der samler os og skiller os ad som mennesker.

Den fine Så længe himlen er over jorden handler også om døden og at stå ved hvem man er.


litteratursiden.dk

d. 7. maj 2020

af

af

Jette S. F. Holst

d. 7. maj 2020

Velskrevet og underholdende ungdomsroman om tro, identitet, kærlighed og Grønland. Rebekka har taget orlov fra religionsstudiet for at arbejde et halvt år i Aasiaat i Grønland. Hun trænger til at find...