Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fjende


Beskrivelse


Fantasy. Humarionetten Pli er på vej tilbage til sit folk efter at have opdaget hvad deres forbandelse går ud på. Men vejen bliver hård, for han må først forbi duhlrerne og de kan stadig huske ham, og vil have hævn efter deres sidste møde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2012

af

af

Martin W Hansen

d. 14. nov. 2012

Bogen kan som seriens første bind selvlæses fra ca. 12 år og højtlæses fra ca. 8-10 år. Den kan formidles som et fantastisk eventyr med trolde og elverfolk i hovedrollerne.

Andet bind i serien Sagaen om humarionetterne om det alfeagtige væsen Pli og hans genvordigheder i sin søgen efter sit folks historie og en måde til at blive menneske igen. Men det er også historien om duhlren Matoui som er klogere end de fleste andre i sin slægt, hvilket bestemt ikke er en fordel, når man kun er et barn. Disse og flere andres historier bliver vævet ud og ind af hinanden til en fantastisk fortælling, som er svær at lægge fra sig, når man først er begyndt. Dog skal det nævnes at forfatteren ofte springer mellem sine hovedpersoner indenfor de enkelte kapitler. Det er en ting, som visse børn kan have problemer med. Som seriens første bind er bogen her gennemillustreret af Brian Pilkington, som før har arbejdet sammen med forfatteren. Pilkington har en fabelagtig stil, som passer fortællingen perfekt, og som vil glæde både dem, som får læst højt og dem, som endnu ikke helt har sluppet behovet for at have illustrationer i bøgerne.

Der er stadig meget klassisk folkeeventyr over denne serie, dog i en moderne indpakning som vil tiltale målgruppen.

En meget flot bog, og en meget god historie, som vil begejstre, hvis den formidles til den rette bruger.