Bøger / skønlitteratur / roman

Fjenden iblandt os : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Lars Winkler efterforsker drabet på en lille pige i et socialt boligbyggeri, der snart bliver skueplads for voldsomme politiske interesser og selvtægtsforsøg.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 25. jan. 2019

En lille pige findes myrdet i et socialt boligbyggeri, der snart bliver skueplads for voldsomme begivenheder. For læsere af nordiske politi-krimier med fokus på efterforskningsarbejde.

Politiassistent Lars Winkler er tilbage efter en tvungen orlov og første sag er drabet på en lille pige i et belastet boligområde i Bellahøj. Pigen er fundet i et skralderum, der er ingen tegn på overgreb, men desværre heller ingen vidner. Alle mistænker alle og Lars og kollegerne får deres sag for, da politiske kræfter blander sig i gamet og forplumrer dagsordenen med deres egen agenda. Politidirektøren vælger at afspærre hele bebyggelsen, men den trykkede stemning forvandler hurtigt området til en heksekedel, der truer med at ødelægge efterforskningen fuldstændigt.

Melander hører til blandt de mest populære danske krimiforfattere og det er der en grund til. Sproget er godt, plottet effektivt og spændende og de korte kapitler med skiftende synsvinkler giver fortællingen et godt flow. De mange beskrivelser af personer og steder tilføjer historien et autentisk præg, der vil tiltale dem, der holder af gedigent opklaringsarbejde fremfor hæsblæsende action.

Første bind i serien om Lars Winkler er Øjesten. Ellers er det oplagt at sammenligne med andre danske krimiforfattere som Jesper Stein eller Jussi Adler-Olsen.


litteratursiden.dk

d. 29. mar. 2019

af

af

Rikke Bødker

d. 29. mar. 2019

Plottet er som sædvanligt godt skruet sammen i sjette krimi med Lars Winkler, der giver et nuanceret billede af livet i ghettoen og politiets efterforskning. I Oksevænget findes en lille pige død i en...


Jyllands-posten

d. 3. mar. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. mar. 2019


Politiken

d. 30. mar. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. mar. 2019