Bøger / skønlitteratur / roman

Fjendens bedste ven : spændingsroman


Beskrivelse


Den 55-årige journalist Kasper Berg bliver fyret, men inden han når at søge job andetsteds får han en opringning fra en ukendt kvinde, der fortæller at Kaspers ungdomsven er død på mystisk vis. Kasper undersøger sagen og den trækker tråde til hans ungdommelige flirt med kommunismen og Østtyskland.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 15. jan. 2015

Den netop fyrede journalist, Kasper Berg, falder ved et tilfælde over en politisk brandfarlig sag, der har tråde tilbage til hans egen fortid. Til krimi/spændingslæsere, der går mere op i personbeskrivelser end udpenslet vold.

Journalisten Kasper Berg er som 55-årig netop blevet fyret fra sit avisjob på grund af besparelser. En opringning fra en ukendt kvinde, der fortæller, at Kaspers ungdomsven, Bjarne er død, får Kasper til at udskyde sin jobjagt. For der er noget ved Bjarnes død, der ikke stemmer. Og Kaspers fornemmelse viser sig at holde stik. Snart er han på sporet af en sag, der trækker tråde tilbage til hans ungdoms betagelse af det kommunistiske DDR. Men nogle ønsker ikke at historien kommer frem.

Man kan godt mærke, at forfatteren Hans Mortensen selv er journalist, for beskrivelsen af avisverdenen i "Fjendens bedste ven" virker rigtig troværdig. Plottet i bogen er glimrende og historien er spændende. Mordene er ikke blodige, og det meste af historien går med personbeskrivelser og journalistisk efterforskning. Samtidig vækker romanen også til eftertanke i forhold til kommunismen under den kolde krig samt forhold, der gjorde sig gældende i Østtyskland.

Bøger om journalister, der løser mordgåder, findes der mange af. Blandt andet Henrik Bruns krimiserie om journalisten Ketil Brandt i fx Den danske lokkedue.


Jyllands-posten

d. 27. jan. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. jan. 2015


Berlingske tidende

d. 31. jan. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 31. jan. 2015


Weekendavisen

d. 30. jan. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. jan. 2015