Bøger / faglitteratur / billedværker

Fjerne øer : en beretning fra Stillehavet


Beskrivelse


En fotodokumentarisk beretning fra det lille øsamfund FAR Islands, der ligger i Faraulep atollen i Mikronesien, Stillehavet. Peter Bang (f. 1967) fortæller om hvordan han genbesøger atollen efter tre årtier. Gensynet viser store forandringer for befolkningen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2018

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 22. nov. 2018

Rejseberetning fra Mikronesien, der giver indsigt i et isoleret folks livsstil og trusler fra klimaforandringerne. For læsere med interesse for oprindelige folk.

Peter Bang er forfatter, foredragsholder og fotograf. Han er medlem af Eventyrernes Klub og har udgivet flere rejseskildringer. "Fjerne øer" er en beretning fra det lille øsamfund Far Islands, der ligger i Faraulep Atol, Mikronesien, Stillehavet. Øgruppen har en begrænset kontakt til omverdenen og man kan kun komme til øerne via et skib, der sejler hver anden måned. Bang fortæller i denne bog hvordan han genbesøger atollen efter tre årtier. Gensynet viser store forandringer for befolkningen, der for manges vedkommende lever i noget der ligner slum. Ligesom klimaforandringer også har påvirket øerne med bl.a stigende vandstand, der får øerne til at forsvinde. Under sit besøg oplever Bang også, hvordan en tyfon raserer store dele af ø-gruppen og han deltager i oprydningen derefter.

Personlig og ægte skildring af et truet lille samfund. Bogen har korte og letlæste afsnit og er rigt illustreret med forfatterens egne fotografier.

Troels Kløvedal har også besøgt Mikronesien og fortæller bl.a. om øerne og befolkningen i - og den halve verden.